בדיקת שיעבוד רכב

המשך

דוח שיעבוד / משכון רכב ישלח אליכם באימייל
חוזה זיכרון דברים לקניית רכב וחוזה לפני בדיקת האוטו במכון במתנה
79 מחיר בדיקה כפולה - שיעבוד רכב ורכב גנוב, רק
* יש להקליד מספר רישוי בין 7-8 ספרות ללא סימנים נוספים
* ניתן לבדוק גם אופנועים, משאיות, כלי-טייס, ציוד כבד ועוד
בדיקת שיעבוד לרכב




שאלות ותשובות

* הצפיה בדוח מחייבת תמיכה בפורמט PDF - Acrobat Reader, להורדה לחצו כאן

שימו לב - כיוון שניתן לבצע העברת בעלות לרכב משועבד אנו ממליצים לכם לבצע בדיקת שיעבוד ולוודא שהרכב נקי משיעבודים ומישכונים. לאחר קבלת דוח המישכונים הרשמי על כלי הרכב תוכלו לראות אם הוא נקי ממישכונים ושיעבודים או שתראו את פרטי המישכון ותוכלו לפעול בהתאם להסרתו בטרם תרכשו את הרכב. שימו לב - הרוב המוחלט של המישכונים נרשמים בדוח שאנו מספקים שכן יש חובה עפ"י דין לעשות כן. מי שביצע שיעבוד על הרכב רק במשרד הרישוי ראשית עשה הליך פסול, אך כמובן שלא היינו ממליצים לכם להסתמך על כך. ברישיון הרכב תהיה הערה על כך שהרכב משועבד.
שימו לב -יתכן גם מצב שבו השיעבוד במשרד הרישוי נרשם לאחר הנפקת רשיון הרכב ואז לא תראו את ההערה ברישיון הרכב - במצב כזה, בזמן העברת הבעלות יש לדרוש להנפיק רישיון רכב חדש ולבדוק שלא מופיעה הערה.

בבדיקה שלנו אנו בודקים גם האם הרכב נמצא במאגר הרכבים או החלקים הגנובים במשטרת ישראל.

קניית רכב משומש היא עיסקה לא זולה ויש בה סיכונים, על כן יש לנקוט באמצעי זהירות על מנת שלא יימכר לך רכב שזהותו זויפה ושייך כחוק לאחרים.

אנו ממליצים לפעול לפי המפורט להלן הנסמך על הניסיון, אף כי אין ודאות שה"נוכלים" לא יפתחו שיטות חדשות למרמה, שלא ייחשפו על ידי האמצעים המוצעים.

יש לבדוק:

* האם המוכר הוא בעל הרכב הרשום? יש לוודא התאמת פרטים (שם, ת.ז., כתובת) בין תעודת הזהות לבין רשיון הרכב.

* אם המוכר אינו בעל הרכב הרשום:
- יש לדרוש הצגת ייפו כח המסמיך את המוכר למכור את הרכב. ממולץ לרשום את פרטי הבעל הרשום (נותן יפוי הכח), ולוודא שמיופה הכח הוא אכן המוכר הניצב לפניך.
- מומלץ לברר מה טיב הקשר בין הבעל הרשום למיופה הכח.
- מומלץ ליצור קשר עם הבעל הרשום באופן עצמאי (שלא בעזרת המוכר) ועדיף פנים אל פנים, לא טלפונית, וזאת כדי לאמת שהוא אכן מוכר את הרכב באמצעות המוכר שפגשת.

* מומלץ להיזהר ממוכר המוסר לך מספר טלפון סלולארי בלבד, כדאי לדרוש מספר טלפון קווי וכתובת.

* מומלץ להיזהר מקניית רכב שנרשם על שם בעליו הנוכחיים לפני זמן קצר. אנשים בדרך כלל אינם מוכרים רכב שקנו לפני ימים או שבועות אחדים.

* יש לפנות למכון בדיקה לפני קניה (לא כזה שהוצע על-ידי המוכר!) על מנת שירשמו את מספר השלדה והמנוע הקיימים בגוף הרכב, בנוסף לבדיקה מכנית (אם יש עניין בזה). יש לשמור רישום זה! יש להשוות עם הרישום דנערך לגבי הרכב בגופו. לא לקנות רכב שאין התאמה של 100% בין הנתונים בשטר המכר לנתוני הרכב בגופו. לידעתך, כל עוד לא נחתם שטר המכר ואגרת ההעברה לא שולמה - לא שונתה הבעלות וניתן לעצור את תהליך הקניה.

* זהירות! אין די בהשוואת שטר המכר לרשיון הרכב. רשיון הרכב עלול להיות מזויף. * בכל ספק שיתעורר בליבך בדבר נכונות הנתונים, יש לגשת עם המוכר למשרד הרישוי - אם יסרב לבדיקה כזו, יש בכך כדי להטיל ספק באמינותו.

* האחריות לבירור ולגילוי הפרטים המהותיים הנוגעים לרכב, לרבות זיהוי הרכב, בעלויות, שיעבודים ועיקולים וכל פקט רלוונטי אחר - מוטלת על הצדדים לעסקה.

אין להסתמך על רישומי רשות הרישוי בלבד לבירור עניינים אלה.

* המידע הנמצע ברשות הדואר אינו מלא ולכן יש לפנות לרשות הרישוי. אין זה מתפקידו של פקיד בנק הדואר להשוות נתונים טכניים. הבדיקה במשרדי הרישוי נעשית רק עם ת.ז. של בעל הרכב. העברת בעלות חלה על אחריות מוכר הרכב - אין רשות הרישוי אחראית לכך. כמו כן, יש לבדוק ברשם המשכונות- במשרד המשפאים האם הרכב ממושכן.

העברת בעלות

האחריות על רישוי שינוי הבעלות מוטלת על המוכר והיא חייבת להתקיים על פי הנוהל להלן:

המוכר והקונה מתייצבים באחד מסניפי בנק הדוארהמקוונים למחשב משרד הרישוי.
מזדהים באמצעות תעודת זיהוי ומציגים את רשיון הרכב. באין הגבלות, שעבודים, עיקולים, מקבלים בו במקום אישור רישום לשינוי בעלות. ניתן להסתייע במיופי כח באמתעות טפסים מתאימים ועל פי ההנחיות. תאגיד יכול לשנות בעלות באמצעות יפוי כח עורך דין או רואה חשבון. כאשר העברת הבעלות היא לשני בני זוג, לנכה המשלם אגרת נכה, לרכב מירושה, לטרקטור חקלאי או לטרקטורון חקלאי, תבוצע העברת הבעלות במשרד הרישוי בלבד. רכב משועבד או מעוקל, בתי המשפט, באמצעות ההוצאה לפועל, מוסמכים לבצע עיקולי רכב עבור משרד הרישוי. ביטול העיקול אפשרי רק כנגד אישור מבית המשפט. שעבוד רכב לטובת בנק, מתבצע על ידי הבנק. שיעבוד לטובת אדם פרטי מתבצע במשרד הרישוי, כנגד מילוי טופס מתאים

ראשית נציין כי אין אף בדיקה שיכולה לברר עיקול הנמצא בתהליך ראשוני שיכול לקחת מספר חודשים. תהליך העיקול מתחיל ע"י פניה של הגוף הנושה שצריך לפנות להוצל"פ או לבית המשפט על מנת להוציא אישור לחילוט כלי הרכב מהחייב. לאחר תהליך זה תופיע הערה על רישיון הרכב ותוכלו לזהות בקלות.

כדי שרכב יעוקל הוא צריך להיות ממושכן או משועבד לצד ג' - (בד"כ לבנקים או לחברות מימון, אך ייתכן מצב שבו הרכב משועבד לפלוני מסיבה כזו או אחרת). כך או כך הרישום עפ"י חוק חייב להיות בגוף בשם רשם המשכונות. לעיתים ובעיקר מוסדות בנקאיים מעדכנים גם את משרד הרישוי בשיעבוד על מנת לחסום העברת בעלות וכדי שהדבר יהיה מצוין בהערה על רישיון הרכב כדי ליידע את הקונה הפוטנציאלי וכמובן כדי לצמצם עלויות של הליכים משפטיים על עיקול רכב לא מחזקת החייב.

אז מה עליכם לעשות ?

1. ראשית, לבדוק כי בעל הרכב הרשום ברישיון הרכב הוא האדם שאותו אתם פוגשים, ואיתו תעשו את העברת הבעלות. הדבר כמובן שונה כאשר אתם רוכשים רכב ממגרש או חברה אשר מקבלת ייפוי כח ובאינטרס שלה כמובן גם לבדוק את הדברים האלו.

2. בדקו היטב את רישיון הרכב - אם הרכב משועבד או ממושכן תהיה הערה על רשיון הרכב. שימו לב - אם הרכב שועבד לאחר הוצאת רישיון הרכב אז לא תבחינו בהערה עד להנפקת רישון הרכב במועד הרישוי הבא.

3. עליכם להוציא דוח מישכונים ושעבודים, אנו עדים לכל מיני בדיקות חלקיות לאחרונה באתרים אחרים ולא ממליצים לכם לחסוך עוד כמה שקלים, אלא להזמין דוח רשמי ועדכני שאותו אנו מספקים וכולל גם בדיקה נוספת במאגר המשטרה.

4. אם הדוח מציג שהרכב ממושכן או משועבד, עליכם לפעול יחד עם בעל הרכב להסרת השיעבוד ולקבל אישור רשמי בכתב מהגוף שלטובתו שועבד הרכב. כך תהיו שקטים שלא יעקלו את הרכב בעתיד..

5. אם הרכב אינו משועבד או מעוקל בדוח שקיבלתם זה אומר שלא יהיה ניתן לעקל אותו, למעט המקרים שנדגיש שהם בסבירות קטנה למשל השיעבוד או המישכון לא נרשמו ברשם המשכונות (כלומר בדוח שלנו) ונרשם רק במשרד הרישוי - לתהליך זה אמנם אפשר להתנגד ברשם ההוצל"פ, אך הסבירות שתדעו על הטלת העיקול הוא נמוך כיוון שההודעות לא ישלחו אליכם, ולכן אנו ממליצים לכם לבצע בדיקה נוספת באופן הבא: בעת העברת הבעלות בקשו מפקיד הדואר שני דברים - ראשית להוציא רשיון רכב חדש ואז בידקו האם רשום על הרישיון הערה, והבדיקה הכי שלמה שתביא אתכם ל-100% היא בדיקה במשרד הרישוי ע"י שליחת פקס למספר 5027640-03 עם צילום רשיון הרכב וצילום של ת"ז של בעל הרכב ולבקש לבדוק האם הרכב אינו מעוקל.

6. אם מדובר ברכב חברה (תאגיד בע"מ) הסיכון גבוהה יותר, שכן עליכם גם לבדוק את מצב החברה - חברה בפירוק לא יכולה למכור את הנכסים שלה וייתכן שהרכב יעוקל לטובת נושים, גם אם הוא אינו משועבד לגוף כלשהו.

7. עליכם לבדוק שמספר השילדה של הרכב זהה למספר השילדה שמופיע ברישיון הרכב - אחרת, ובמידה והרכב גנוב וטרם דווח למשטרה, ייתכן מקרה שבו חב' הביטוח תבקש להחזיר את הרכב לבעליו. כלומר באחריותכם לבדוק את מספר השילדה. - בבדיקה שלנו אנו בודקים גם רכבים וחלקים גנובים, אך המאגר המשטרתי אינו מתעדכן על בסיס שעתי.

זהו פחות או יותר המדריך, החדשות הטובות הם שאם תוציאו דוח בדיקת שיעבוד והרכב יהיה נקי משיעבודים ומישכונים בסבירות גבוהה מאד הרכב לא יעוקל ואתם יכולים לישון טוב בלילה. נגיד שהיו מקרים לא רבים שרכב עוקל לטובת נושים גם שדוח השיעבודים והמישכונים היה נקי, בד"כ מדובר בטעות של רשם הוצל"פ שלא מקבל את כל הנתונים האמיתיים, טעות של רשם המשכונות שקיבל הוראה לרשום שיעבוד והתרשל וכו' - בכל המקרים האלו זו לא גזירת שמיים ויש אפשרות להגן בבית משפט על הרכב, אולם זה תהליך הדורש משאבים נפשיים וכספיים ומוטב להימנע מכך.



הבהרה משפטית: המידע שנאסף ע"י גורמים מקצועיים ומוצג כאן הינו למטרת מידע בלבד. אין אנו אחראים על דיוק ועדכון המידע שיכול להיעשות מעת לעת ע"י המחוקק והרשויות השונות הנוגעות בדבר. המידע אינו תחליף לייעוץ משפטי; כל שימוש במידע שמכיל האתר הינו באחריות המשתמש בלבד. אתר האינטרנט שלנו מכיל קישורים היכולים להוביל לאתרים אחרים. קישורים אלו נועדו לנוחיות המשתמש בלבד ואנו לא אחראיים, או מסכימים עם המידע והשירותים המופיעים והניתנים באותם אתרים

עיקולים מתוקף חוק העיקולים רק גוף ממשלתי או עירוני יכול לבצע. אם אתם רוכשים רכב ובדקתם שאין עליו משכון אזי הרכב אינו ממושכן או משועבד לטובתו של נושה. אולם, אם קיים עיקול על הרכב, אז לא תוכל להתבצע העברת הבעלות בפועל. לאחר שהרכב עבר לידכם, והוא נקי משעבודים ומשכונים, לא יהיה ניתן לעקלו על בסיס כלשהו של הבעלים הקודם.

ט.ל.ח

התשובה היא כן. ניתן להעביר בעלות של רכב המשועבד לצד ג' ללא כל צורך בביטול השיעבוד.

במצב שכזה הרכב עובר בעלות לידי הקונה, אך צד ג' יכול לעקל את הרכב במקרה של אי עמידה בתשלום החוב של המוכר.

ביטול שעבוד במשרד הרישוי נעשה בדומה לרישום עצמו. על בעל הרכב הרשום (או בא כוחו) לפנות למשרד הרישוי עם תעודת זהות ורישיון הרכב. כמו כן, נותן ההלוואה או בא כוחו נדרשים להגיע למשרד הרישוי ולמלא טופס הסכמה לביטול השעבוד. אם מדובר בחברה, הטופס חייב להיות חתום בחותמת החברה

טופס לביטול שיעבוד רכב

אם למוכר יש תועדת זהות ו\או ייפוי כוח של בעל הרכב, בין אם מקורי או בין אם מזויף, ניתן יהיה להעביר בעלות על רכב גנוב, שכן המאגר המשטרתי על רכבים גנובים אינו שיך למשרד התחבורה. אם יש לכם חשד שהמוכר אינו בעל הרכב, מומלץ לבצע בדיקה

התשובה החד משמעית היא: לא. יתרה מכך, שיעבודים על כלי רכב כלל אינם מעודכנים במאגרי המידע של משרד התחבורה!

שיעבודים ומישכונים נרשמים אך ורק אצל רשם המשכונות השייך למשרד המשפטים. הבדיקה מומלצת לפני הרכישה.

בשעות הפעילות אנו שולחים את הדוח בהקדם האפשרי, ומשתדלים שתהליך יסתיים בכל מקרה הדוח ישלח תוך 24 שעות מרגע ההזמנה.